Huidproblemen aanpakken met hydratatie en exfoliatie!

december 1, 2020

Vette huid? Acne? Droge huid? Jeuk? Ja, vervelend! 

Maar gelukkig kan je daar iets aan doen. Een gebrek aan hydratatie ligt vaak aan de basis van verschillende huidproblemen. Ze zijn dan ook meestal (grotendeels) op te lossen door de huid voldoende te hydrateren en te exfoliëren. Door de exfoliatie worden de opgehoopte dode huidcellen aan het oppervlak van de huid weggehaald, waardoor de hydraterende producten beter tot in de huid kunnen doordringen. Maar daarover later meer.

Wist jij dat 90% van de huidproblemen op te lossen is met hydratatie? Je huid is vaker gedehydrateerd dan je denkt. Zelfs acne of een vette huid zijn vaak te wijten aan dehydratatie. Gek he!

Wat is een droge huid?

Hydrateren is simpelweg je huid voorzien van voldoende vocht. Dit doe je met huidverzorgingsproducten maar ook met water drinken. Ja, je leest het goed: door water te drinken hydrateer je je huid. #eerstwaterenderestkomtlater

Hydratatie is cruciaal. Zorg ervoor dat je jouw huid dagelijks voldoende hydrateert. Je zal jezelf dankbaar zijn op lange termijn. Een goed gehydrateerde huid ziet er stralender en steviger uit maar het vertraagt ook het verouderingsproces van de huid. Wie wil dit nu niet?

Leer je huid kennen en gebruik een kwaliteitsvolle verzorgingsroutine.

Alle producten van NassifMD Dermaceuticals werken hydraterend. Dat is de basis van deze huidverzorgingslijn.

Wil jij een gepersonaliseerde huidverzorgingsroutine? Doe dan zeker de Skintest en vind de weg naar jouw droomhuid!

Dit is een goede basis, maar je kan dit helemaal aanpassen naar hartelust. Wil jij graag in het weekend een extra maskertje? Of heeft jouw huid net dat tikkeltje extra versteviging nodig? Say no more! Het Instant Up-Lift Masque geeft jouw huid een onmiddellijke oppepper!

Je gelaat is dan misschien wel heel gezond en jong, het zou spijtig zijn als je decolleté of je handen je leeftijd alsnog verraden. Daarom is het belangrijk je hele huid onder handen te nemen, en niet enkel die van je gelaat. Hydrateer daarom ook zeker de rest van je lichaam. Niet alleen voldoende water, maar zeker ook NassifMD Dermaceutials kan je van top tot teen hierbij helpen. Zoek je hét product om je lichaam te hydrateren? Ga dan voor Hydro-screen Intense Hydration Face & Body Soufflé!

Wat is exfoliëren?

Exfoliëren, een term die je steeds vaker hoort en vaak wordt verwisseld met scrubben. Maar wat is het nu eigenlijk precies en wat doet het voor jouw huid?

Exfoliatie is een natuurlijk proces van je lichaam. De oude en beschadigde huidcellen worden verwijderd en worden vervangen door nieuwe huidcellen. Deze dode huidcellen blijven soms nog aan je huid kleven en hebben dus wat hulp nodig. Scrubben werkt heel oppervlakkig en is heel grof. Het tast de huidbarrière aan waardoor je huid geen goede bescherming meer kan bieden tegen invloeden van buitenaf, wat bijvoorbeeld vochtverlies kan veroorzaken. Kies daarom best voor exfoliëren.

Hoe kan je het best exfoliëren? Voor de ideale exfolitatie heeft NassifMD de Detox Pads bedacht. Na het reinigen van het gelaat kan je met de Detox Pads in enkele simpele bewegingen resultaten behalen zoals: diepgaande reiniging, exfoliatie, verhelderen van de huid en een stevige en gladde huid!

Je wilt ten slotte niet dat je huid er dof en grauw gaat uitzien, toch? 

Door regelmatig je huid te exfoliëren, ondersteun je het natuurlijke exfoliatieproces. Dode huidcellen worden verwijderd om celvernieuwing te stimuleren, de textuur, de kleur en de doorbloeding in je huid te verbeteren en om het opnamevermogen van je huid te verbeteren. 

Een exfoliant verwijdert dus de dode huidcellen aan het huidoppervlak zodat de nieuwe, gladde huid zichtbaar wordt.

Je huid is een jas, een regenjas

Een regenjas beschermt je tegen slecht weer. Je huid doet hetzelfde. Je huid beschermt je tegen vrije radicalen of invloeden van buitenaf zoals onder andere virussen, uitlaatgassen, kou en warmte. Maar je huid beschermt je ook tegen vocht. Net zoals je regenjas, is je huid een waterdichte laag waar het water niet kan indringen. Dat zou ook maar een gek zicht zijn. Stel je voor, je hebt een uur in bad gezeten, dan ben je misschien wel 5kg zwaarder door het water dat je lichaam heeft geabsorbeerd. 

Hoewel water niet je huid kan binnendringen, kan je huid wel vocht van binnen naar buiten laten ontsnappen. Denk maar aan transpiratie; als je het te warm hebt, ga je zweten om je lichaam af te koelen. 

Hoe krijgt en verliest je huid vocht?

Je huid bestaat uit verschillende huidlagen. De bovenste laag bestaat eigenlijk uit 5 delen, waarvan je de eerste laag met een exfoliant gedeeltelijk verwijdert en deze eerste laag fungeert eigenlijk als barrière. Barrière om schadelijke stoffen buiten te houden, om vocht binnen te houden, om de cellen die nog niet klaar zijn om aan het oppervlak te liggen te beschermen, …

In de diepere huidlaag, de tweede laag, gebeurt de hydratatie. Het water of vocht zorgt ervoor dat je buitenste huidlaag flexibel blijft, waardoor die weer de lagen eronder beter kan beschermen. Ook zorgt hydratatie voor bepaalde andere elementen zoals het vernieuwen van de huid en het verwijderen van de dode huidcellen. Kortom, een gehydrateerde huid is van groot belang voor het optimaal functioneren van dit orgaan. Bekijk het als een plantje: als deze optimaal gehydrateerd is, kan ze bloeien, stralen, en wanneer het tijd is, haar bloemen verliezen en later weer opnieuw bloeien. Maar als ze niet voldoende gehydrateerd is, komen er minder bloemen of gaan deze te vroeg dood.  

Daarom gaan hydratatie en exfoliatie samen hand in hand.

Wat is dan dehydratatie? En wat doet dit met je huid?

Er zijn verschillende oorzaken van een droge huid oftewel uitdroging:

  1. Een slecht functionerende huidbarrière, die eerste laag van de huid, helemaal aan het oppervlak. Deze kan slechter worden door beschadigingen van buitenaf, zaken waar jij niet rechtstreeks iets aan kan doen. Voorbeelden hiervan zijn: stress, koude en warmte, uitlaatgassen, verkeerde cosmetica maar ook door het ouder worden werkt je huid minder goed. Je huid sluit minder af en zorgt ervoor dat het vocht gemakkelijker kan ontsnappen. 
  2. Hier kan jij wél iets aan doen, namelijk voldoende drinken. Zoals eerder vermeld is hydratatie cruciaal om je huidbarrière goed te laten werken zodat de onderste huidlagen niet kunnen uitdrogen.

Een droge huid voelt trekkig aan en ziet er dof uit. Ze kan soms jeuken en is gevoeliger.

We raden je dan ook aan om dagelijks een goed hydraterende crème te gebruiken. De DermaFlect Smart Day Cream zorgt ervoor dat jouw huid de maximale hydratatie krijgt die het nodig heeft!

Verzorg je huid goed, zorg dat je huid goed gehydrateerd is. Een goed gehydrateerde huid houdt het verouderingsproces tegen. 

Samen voor een mooie huid.
NassifMD Dermaceuticals

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting